Oferta

Posiady Wielickie

Halit Kuchnia Wielicka organizuje spotkania o różnorakim charakterze i oczekiwaniach Gości. Tradycyjny wystrój naszej restauracji i regionalna kuchnia zapewniają udaną biesiadę. Pomożemy Państwu nadać każdemu spotkaniu właściwą atmosferę i kulinarne smaki. Z myślą o tym, przygotowaliśmy poniższą ofertę.

PROPOZYCJA MENU

POWITANIE GOŚCI PRZEZ RESTAURACJĘ

(kieliszek prosecco / kieliszek wina / kieliszek wódki)

PRZYSTAWKA

Wędzony ser z rusztu z boczkiem i żurawiną
Pierogowe trojaczki – pierogi z różnym nadzieniem
Sądecka śliwka w boczku z sosem chrzanowo – żurawinowym

ZUPA

Rozsolanka – tradycyjny rosół z makaronem
Polewka piwna – podawana z wędzonym twarogiem i boczkiem
Serwacianka – żurek na bazie serwatki z wędzonymi wędlinami, jajkami i tartym chrzanem

DANIE GŁÓWNE

Prosionka – szynka pieczona w soli z sosem śliwkowym podawana
z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
Kapłon z rusztu – grillowana pierś z kurczaka z sosem z zielonego pieprzu podana z opiekanymi ziemniakami i miksem sałat z sosem winegret
Stek wielicki – karczek marynowany w solance z sosem chrzanowo – śmietanowym podawany
z opiekanymi ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty
Schaboszczak górniczy – kotlet schabowy podawany z tłuczonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą

DESER

Deser św. Kingi
Domowa szarlotka

NAPOJE

Woda niegazowana z cytryną / Kawa / Herbata / Soki owocowe

ZAKĄSKOWO (ZIMNY BUFET)

Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Wielickie babki ze smarowidłami w trzech smakach (rybna, wątróbkowa, jaja w porach)
Smalczyk wielicki
Pikle
Sałatka: jarzynowa / ziemniaczana
Pieczywo mieszane

Cennik

80,00 zł / osoba (zupa, danie główne, deser, napoje)
100,00 zł / osoba (przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje)
140,00 zł / osoba (przystawka, zupa, danie główne, deser, zimny bufet, napoje)

ZAPEWNIAMY

Parking
Dekorację stołu (obrusy, serwetki, świece)
Kącik dla dzieci

DODATKOWE INFORMACJE

Propozycja menu dotyczy uroczystości powyżej 10 osób dorosłych z ujednoliconym menu dla wszystkich uczestników imprezy, z wyjątkiem osób wymagających specjalnej diety.
Potrawy serwowane są w wazach i na półmiskach na głównym biesiadnym stole.
Serwis talerzowy – dopłata kalkulowana indywidualnie.
Ostateczną liczbę Gości prosimy podać na 7 dni przed datą organizowanego przyjęcia. Będzie to liczba Gości, za których pokrywają Państwo koszty.
Dzieci do lat 4 gratis, dzieci 4-12 lat -50% ceny.

Na swoich stronach wykorzystujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close