Posiady Wielickie
Halit Kuchnia Wielicka organizuje spotkania o różnorakim charakterze i oczekiwaniach Gości. Tradycyjny wystrój naszej restauracji i regionalna kuchnia zapewniają udaną biesiadę. Pomożemy Państwu nadać każdemu spotkaniu właściwą atmosferę i kulinarne smaki. Z myślą o tym, przygotowaliśmy poniższą ofertę.
PROPOZYCJA MENU
POWITANIE GOŚCI PRZEZ RESTAURACJĘ
(kieliszek prosecco / kieliszek wina / kieliszek wódki)
PRZYSTAWKA
Wędzony ser z rusztu z boczkiem i żurawiną
Pierogowe trojaczki – pierogi z różnym nadzieniem
Sądecka śliwka w boczku z sosem chrzanowo – żurawinowym
ZUPA
Rozsolanka – tradycyjny rosół z makaronem
Polewka piwna – podawana z wędzonym twarogiem i boczkiem
Serwacianka – żurek na bazie serwatki z wędzonymi wędlinami, jajkami i tartym chrzanem
DANIE GŁÓWNE
Prosionka – szynka pieczona w soli z sosem śliwkowym podawana
z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
Kapłon z rusztu – grillowana pierś z kurczaka z sosem z zielonego pieprzu podana z opiekanymi ziemniakami i miksem sałat z sosem winegret
Stek wielicki – karczek marynowany w solance z sosem chrzanowo – śmietanowym podawany
z opiekanymi ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty
Schaboszczak górniczy – kotlet schabowy podawany z tłuczonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą
DESER
Deser św. Kingi
Domowa szarlotka
NAPOJE
Woda niegazowana z cytryną / Kawa / Herbata / Soki owocowe
ZAKĄSKOWO (ZIMNY BUFET)
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Wielickie babki ze smarowidłami w trzech smakach (rybna, wątróbkowa, jaja w porach)
Smalczyk wielicki
Pikle
Sałatka: jarzynowa / ziemniaczana
Pieczywo mieszane
Cennik
80,00 zł / osoba (zupa, danie główne, deser, napoje)
100,00 zł / osoba (przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje)
140,00 zł / osoba (przystawka, zupa, danie główne, deser, zimny bufet, napoje)
ZAPEWNIAMY
Parking
Dekorację stołu (obrusy, serwetki, świece)
Kącik dla dzieci
DODATKOWE INFORMACJE
Propozycja menu dotyczy uroczystości powyżej 10 osób dorosłych z ujednoliconym menu dla wszystkich uczestników imprezy, z wyjątkiem osób wymagających specjalnej diety.
Potrawy serwowane są w wazach i na półmiskach na głównym biesiadnym stole.
Serwis talerzowy – dopłata kalkulowana indywidualnie.
Ostateczną liczbę Gości prosimy podać na 7 dni przed datą organizowanego przyjęcia. Będzie to liczba Gości, za których pokrywają Państwo koszty.
Dzieci do lat 4 gratis, dzieci 4-12 lat -50% ceny.